Алгафари нападна президента. Разкри плановете му

Какво иска да прави с кабинета

Алгафари нападна президента. Разкри плановете му | StandartNews.com

"Ако депутатите искаха да свършат нещо, щяха да го направят досега. А президентът със сигурност ще протака процедурата, за да може да намери достатъчно кадърни хора за служебно правителство". Това коментира Нидал алгафари пред Марица.

"Президентът най-вероятно ще се опита да бабува на кабинет, може би с мандата на ДБ, в опит да се състави каквото и да е правителство за 6-7 месеца, за да може парламентът да поработи още. Но се съмнявам, че ще успеят да направят нещо значимо. 

Радев  се изпокара дори с ПП, които са негови протежета. Асен Василев и Кирил Петков, които той инсталира във властта, бяха обявени за най-добри министри в служебния му кабинет. Видяхме обаче какво стана после. 

С ГЕРБ е ясно, че нямат разговор помежду си. С ДПС президентът скъса всички възможни връзки. На "Възраждане" е абсурдно да даде мандат заради евентуален силен негативен европейски отзвук. Т.е. като вероятни мандатоносители остават ИТН, БСП и ДБ. Почти невъзможно е Радев да връчи мандат на ИТН, а знаем колко сложни са отношенията между Радев и Нинова.

Така единственият полезен ход остава мандат за ДБ

ПП започват да придобиват опит, макар и по трудния начин. Ако наистина говорят за тая предизборна програма, която тълкуват като правителствена, би трябвало да подкрепят кабинет на ДБ.", каза още Алгафари.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай