Адвокат Екимджиев очаква да се случи нещо неприятно на премиера

Той оприличи поддръжниците на Бойко Борисов на тези на Пабло Ескобар

Адвокат Екимджиев очаква да се случи нещо неприятно на премиера | StandartNews.com

„От това, което говореше колегата Менко Менков, останах с впечатление, че вече се готви нещо наистина неприятно. Ще има, според мен, повдигане на обвинения и привличане като обвиняем на премиера Кирил Петков". Това каза адвокат Михаил Екимджиев пред bTV. 

Той призова хората, които наистина са мислещи, смислени и уважават демокрацията, да се противопоставят на това нещо, което ще се случи в близките дни. По същия начин като "нахлуването на башибозука на Гешев в президентството", сравни адвокат Екимджиев.

По думите му той "не е изненадан" от освобождаването на бившия премиер Бойко Борисов. От МВР са уведомили СГП и са назначени наблюдаващи прокурори по досъдебното производство, уверен е той.   Екимджиев коментира думите на адвокат Менков, че сме се върнали през 40-те години на минали век с действията на МВР при задържането на Борисов:

"Не трябва да се връщаме през 1949 г., а през 2010 г., когато в 5:00 ч. сутринта влизаха да обискират къщите на техни политически опоненти, насочваха автомати с лазерни мерници към децата и жените им, които спяха по това време. Мъжете бяха изкарвани голи или полуголи на студа, докато МВР заснема унизителните им пози и всичко това градеше иконичния образ на ранния ГЕРБ като една антикорупционна партия". 

Адвокат Екимджиев оприличи поддръжниците на Бойко Борисов на тези на Пабло Ескобар, които са чакали кокаиновия крал пред ареста и са скандирали неговото име.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай