Адемов: ГЕРБ не са правили реформа в социалната сфера

Адемов: ГЕРБ не са правили реформа в социалната сфера | StandartNews.com

София. Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов обвини ГЕРБ, че не са направили каквато и да е реформа в социалната сфера. При обсъждането на първо гласуване законопроектите за държавния бюджет за 2014 г. и за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2014 г., той заяви, че "нито една от прогнозите на Дянков не се сбъдна за тези 4 години".

"Нито един от прогнозните елементи в бюджетите на вашето правителство не е изпълнено. Вие не сте направили реформа, а мерки на коляно, предложени от бившия финансов министър", коментира Адемов, цитиран от бТВ.

„За 2014 г. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" са заложени 660 милиона и 50 милиона от новата програма. Тази година е изключително сериозна и амбициозна по усвояване на средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" – сертифицирани са 4 пъти повече средства", заяви Адемов. По думите му с 82 000 се е увеличил броят на заетите от началото на годината до октомври.

Днес с 11 гласа „за", 7 „против" и един „въздържал се" Комисията по труда и социалната политика прие проектозакона за държавния бюджет на България за 2014 г. – в частта му са социалното осигуряване, подпомагане и грижи и законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2014 г.

Министърът на труда и социалната политика представи на проектозакона за държавния бюджет на България за 2014 г. – в частта му са социалното осигуряване, подпомагане и грижи. Според предоставената информация за 2014 г. общите разходи в социалния сектор възлизат на 11 262.3 млн. лева или 13.8 % от брутния вътрешен продукт, като са с най-голям дял в публичния сектор – 36.6 от тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай