АБВ избира онлайн нов лидер

АБВ избира онлайн нов лидер | StandartNews.com

Членовете на АБВ ще могат да гласуват за председател на партията и по електронен път. Това съобщиха вчера от централата на формацията. От АБВ отбелязват, че електронното гласуване, заедно с прекия избор на партийния лидер от членовете на партията, а не от делегати, ще бъде приложено като практика за вътрешнопартийни избори за първи път в България.

Според правилата за гласуване членовете на партията могат да изберат един от двата начина - или електронно, или да отидат до урната, за да дадат своя вот. Ако вотът се дублира, то ще се счита за действителен този с бюлетината, а електронният ще бъде анулиран. Гласуването за избор на председател на АБВ ще се проведе на 25 април в цялата страна.

Срокът за номинации на лидери изтече на 14 април, а в битката за поста са трима кандидати - Стелиян Стефанов - председател на общинската организация на АБВ в Русе, Трендафил Величков - член на Изпълнителния съвет на партията и областен управител на Пазарджик, и Георги Първанов - президент на Р България (2002-2012) и настоящ лидер на АБВ. Очакванията са, че точно Първанов ще е абсолютен фаворит на своите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай