Разделението разпилява националния ни капитал

 Разделението разпилява националния ни капитал | StandartNews.com

Нашата кауза днес е националното ни единение. Разделението разпилява националния ни капитал. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на тържественото поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 103 години от Одринската епопея, която се проведе пред паметника „Одринска епопея" в София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По думите на вицепрезидента, няма по-подходящ ден от Деня на Тракия за призив към всички българи за национално единение. „Нашият идеал днес е нашата социална сплотеност и духовна сигурност, които ще донесат благосъстояние и по-добър живот на нашите родители, на нас самите, ще дадат много повече възможности за избор на децата ни", заяви вицепрезидентът.

Маргарита Попова подчерта, че историческата истина за Тракия се знае, но до нея не може да се наложи историческата справедливост. „Днес сме тук, за да се съберем в едно и да кажем, че обичаме родината си и няма да отстъпим от справедливи и родолюбиви каузи", заяви вицепрезидентът.

„Истината е за погром и етническо прочистване на тракийските земи, а не за присъствие и за мирно съвместно съжителство. Истината я знаем, чужда не искаме и на никого не желаем отмъщение, заяви Попова пред събралите се представители на тракийските дружества.

Вицепрезидентът изрази преклонението си към героизма на Българската армия, превзела Одринска крепост и припомни, че армията ни е източник на родолюбие, българщина и патриотизъм. Нека я има и помощта, но преди всичко трябва да знаем, че Българската армия сама е способна да ни защити", каза още Маргарита Попова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай