Депутатите не приеха декларация за "Южен поток"

 Депутатите не приеха декларация за "Южен поток" | StandartNews.com

София. Депутатите не успяха да приемат декларация за проекта "Южен поток". Такава трябваше да бъде обсъдена от народните представители, но те така и не стигнаха до нея, съобщи БГНЕС.

Обсъждане на декларация за "Южен поток" бе предложено от БСП Лява България на гласуване. Депутатите на ГЕРБ обаче се въздържаха, а от Реформаторски блок бяха против. Само няколко депутати, сред които и от Патриотичния фронт , гласуваха срещу разглеждане и приемане на декларация.

Депутати от БСП, ДПС, БДЦ, "Атака" и АБВ бяха "за", но гласовете им не бяха достатъчни. По този начин парламентът продължи работата си по програмата, която не включва "Южен поток".

"Надявам се до края на деня да избистрите една позиция, която би било хубаво да имаме като парламент за „Южен поток", каза Бойко Борисов от парламентарната трибуна. „Тя е важна и за разговорите с руската страна, но и за ЕК", каза още той.

Днес на заседанието на Министерски съвет ще бъдат разгледани спрените концесии за Силистар и Терез, стана ясно от думите на Борисов. „От това, което съм разговарял, България не само ще има за своя консумация газ, но и ще може да изнася. Това е надеждата за бъдещото поколение. Това не е само 100% диверсификация, това е гарантирано бъдещо за нашата икономика, че ще има евтино парно", обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай