Четвъртък,

Борисов се срещна с посланиците на 4 държави

От: Администратор -
A
A
A

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланиците на Великобритания, Испания, Германия и Холандия – Ема Хопкинс, Хосе Луис Тапиа Висенте, Детлеф Лингеман и Том ван Оорсхот, съобщиха от правителствената информационна служба.

Основна тема на разговора беше независимият анализ на структурния и функционалния модел на Прокуратурата на България. В тази връзка службата за подкрепа на структурните реформи към Европейската комисия (SRSS) изпрати, по искане на премиера Борисов, петима действащи прокурори, които да извършат независимия анализ. До края на годината се очаква европейските експерти да представят доклад със заключения и препоръки.

„Правителството е силно заинтересовано от успеха на тази мисия, защото той е свързан с провеждането на съдебната реформа у нас", отбеляза министър-председателят по време на срещата си с посланиците на държавите-членки, чиито прокурори участват в мисиите у нас. Премиерът увери посланиците, че държавата полага всички усилия за изпълнение на препоръките в мониторинговия доклад по Механизма за сътрудничество и проверка.

"По-рано тази година по мое искане службата за подкрепа на структурните реформи към ЕК изпрати петима действащи прокурори, които да извършат независим анализ на Прокуратурата на България. Правителството е силно заинтересовано от успеха на тази мисия, защото той е свързан с провеждането на съдебната реформа у нас. Това бе и основна тема на разговора ми с посланиците на Великобритания, Испания, Германия и Холандия - държавите-членки, чиито прокурори участват в мисиите у нас", сподели по-късно в социалните мрежи Борисов.

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички