9 сигнала за контролиране или манипулиране на гласуването в ЦИК до 14 ч.

9 сигнала за контролиране или манипулиране на гласуването в ЦИК до 14 ч. | StandartNews.com

София. Към 14 часа в ЦИК са постъпили 9 сигнала за контролиране или манипулиране на гласуването днес. Това съобщиха от ЦИК пред журналисти.

Сигналите са се увеличили сериозно през последния 1 час, тъй като до 13 ч. са били само два, стана ясно от говорителят на ЦИК Светозар Томов. Те са за секция в Лом, до която една и съща кола извозвала избиратели.

ЦИК е взела решение за разкриване на извънредни секции в село Баня и Хисар, където в лечебни заведения над 200 избиратели са заявили желание да гласуват.

Един от сигналите, получен в ЦИК, е за 135-то СОУ в София. Хора са сигнализирали, че мъж стои пред секцията и агитира гласоподаватели да гласуват за дадена партия. Друг сигнал е за дома за възрастни хора в кв. "Дървеница". Там директорката на дома агитирала хората да гласуват за определена партия.

Други сигнали касят вота в секциите в Турция. Според тях пред секциите един човек попълвал декларациите на гласоподавателите, че не са упражнили правото си на глас на друго място и попълвали бюлетините вместо тях.

"Към жалбите са изпратени и снимки, но на тях не се вижда попълване на бюлетини", уточни друг от говорителите на ЦИК - Александър Андреев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай