9 по Рихтер разтресе новата коалиция. Ген. Атанасов гори

Листите овълчиха лидерите на двете политически сили

9 по Рихтер разтресе новата коалиция. Ген. Атанасов гори | StandartNews.com

9 по Рихтер разтресе коалицията на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Листите овълчиха лидерите на двете политически сили.

Ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ, гори като водач на листа. Асен Василев и Кирил Петков поставили условие съпредседателят на ДБ да не е № 1 в нито един от предизборните списъци, защото срещу него имало брожение в собствената му партия. На вота за 48-ото НС ген. Атанасов бе водач на варненската листа на "Демократична България".

Петков и Василев искали генералът да бъде "скрит" на втори или трето място някъде в страната, за да не намалява общия резултат на новата коалиция.

Проблем имало и с рапъра Ицо Хазарта. Христо Петров, единствен би Бойко Борисов в лидерския 25-и МИР. Хазарта два поредни парламента е депутат от този столичен район като на предпоследните избори победи Борисов, а на последните остава с 5% след него. В пленарната зала рапърът блесна с това, че показа среден пръст на ГЕРБ в пленарната зала.

Че ще има промени в софийските листи загатна Даниел Лорер от ПП, съобщи "Труд". Попитан дали Асен Василев, Кирил Петков и Ицо Хазарта отново ще бъдат водачи на листи, бившият министър на иновациите отговори: “Ще има малки промени, нека да спрем дотук”, но превес в листите ще имат ПП като по-голямата партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай