3 дами харесаха за вота търновските социалисти

3 дами харесаха за вота търновските социалисти  | StandartNews.com

Велико Търново. Дамско трио номинираха в листата за предстоящите предсрочни избори търновските социалисти.

Най-много гласове на общинската конференция получи досегашната депутатка Марияна Бояджиева - 91, следвана от Валерия Дончева и Симова Лазарова, съответно с 58 и 36 гласа. Окончателната листа на БСП в Търново ще бъде подредена на 22 август след приключването на всички общински конференции в областта.

Ексдепутатът от КБ Петър Кънев да бъде предложен за гражданската квота, ако има такава в списъка на лявата коалицията за изборите, решиха единодушно червените делегати. Кънев пък отчете, че е говорил 7 часа и 26 минути от трибуната на парламента и било удоволствие за него да работи за Търново.

Над 85 млн. лв. са влезли за една година във Великотърновска област за инфраструктура, ремонт на обществени сгради, църкви, читалища и за предотвратяване последиците от бедствия, обявиха бившите търновски избраници от БСП Мариана Бояджиева, Петър Кънев и Милка Христова.

"Ние тримата бяхме доста нахални и обикаляхме по министерства, за да пробием и докараме повече средства в областта", призна Кънев. Това, за което не им стигнало времето, е осигуряването на нова сграда на Териториалната дирекция на НАП в старата столица.

"Доволна съм, че осигурихме 130 000 лв. за Присовските завои и отправям апел към следващите депутати от региона да настояват за отпускането на нужните 3 млн. лв. за осъвременяването и довършването на проекта за невралгичния вход на Търново от Южна България. В национален мащаб е удовлетворително, че до края на годината 128 000 млади хора ще започнат работа по програмата "Младежка гаранция", каза Мариана Бояджиева.

Вчера червените под Царевец излязоха с декларация по повод напускането на зам.-председателя на общинската организация адвокат Николай Илчев, който отива в АБВ. От БСП припомниха, че през последните 25 години няма социалист, който е получавал такова солидно доверие от своите съпратийци за политическа и административна кариера като него, а той ги е предал.

"Днес един от капитаните напуска кораба, но на която и яхта да се качи, трябва да помни, че за никого морето не е до колене", се казва в декларацията. Социалистите говорят, че Илчев ще води листата на Георги Първанов в Търново.
Според Мариана Бояджиева напускането му е болезнено, но не и неочаквано, тъй като той от дълго време е давал подобни знаци. Според нея предстоящата предизборна кампания ще бъде трудна, но не заради конкуренцията на АБВ, а заради участието в управлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай