10 часа чакане пред РИК в Благоевград

10 часа чакане пред РИК в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. „Късата клечка" изтеглиха членове на СИК от Петрич и Хаджидимово. Тяхната драма е, че са принудени още да чакат пред сградата на драматичния театър в Благоевград, където се приемат бюлетините от РИК.

Протоколите от 10-15 секции от двете общини все още не са обработени. „Ще приключим до 11,00-11,30 часа. На практика два пъти се обработват изборните книжа заради преференциалния вот. Организацията е много добра, но чисто технологично е необходимо време, за да е всичко наред", обясниха от Районната избирателна комисия.

На друго мнение обаче бяха висящите отвън членове на СИК от Петрич и Хаджидимово. „Тук сме от 01,00 часа, пълен хаос, никаква организация. Ужасно е. Изкарахме цялата нощ ту отвън, ту в автобусите. Почти всички от нас са на работа днес, ще загубим надниците си, може и да ни накажат работодателите. За пръв и последен път съм в комисия за избори", гневеше се млада петричанка.

По пътя от Петрич към Благоевград пък един от автобусите спукал гума, наложило се да чакат друг рейс, за да продължат. Въпреки неудобството и дългото чакане, до ексцесии и нарушаване на обществения ред не се стигна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай