Зърнопроизводител разкри какво са изкопчили от правителството

Ако бяхме терористи нямаше да бъдем посрещнати и да преговарят с нас, каза Илия Проданов

Зърнопроизводител разкри какво са изкопчили от правителството | StandartNews.com

„Украйна ще се въздържи от внос и премиерът пое отговорност за това. Внос на четирите култури, които бяха в забраната, като основно говорим за слънчоглед за най-дълъг период.“ Подробности за това споразумение от снощи между правителството и протестиращите разкри пред бТВ тази сутрин председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

„Ако бяхме терористи нямаше да бъдем посрещнати и да преговарят с нас. Оказа се, че не сме терористи и диалогът беше възстановен. Ние изложихме нашите доводи – защо протестираме. Видя се, че протестират истинските земеделски производители, които в момента наистина страдат“, категоричен бе той.

„Много важно е, когато водиш едни преговори да видиш какво се случва след тях, защото земеделските производители са виждали много обещания, но много от тях неизпълнени. За това ние снощи стояхме много дълго време на площада. В крайна сметка се взе решение тракторите да останат на Долни Богров и да подпишем между нас и премиера споразумение. Това бяха сигналите снощи“, добави Проданов.

Той подчерта, че ще се разработят лицензионни режими и количествата, които да влязат по тях. „Земеделските производители ще участваме заедно с преработвателите, за да можем да определим количествата, които ние произвеждаме и те преработват“, допълни Проданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай