Зов за помощ: Да помогнем на тежко болен самотен баща да се излекува

Той се бори за живота си и този на двете си деца

Зов за помощ: Да помогнем на тежко болен самотен баща да се излекува | StandartNews.com

Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). За него сме ви разказвали многократно и благодарение на дарителските кампании, които приятелите на Светльо организираха до сега оцелява с двете си деца. Припомняме, че допреди четири години животът на Светлозар е бил напълно нормален, когато отива на лекар заради продължителни болки в областта на краката и чува диагноза, която преобръща целия му живот. От тогава до днес 49 годишния Светлозар Дончев се бори за живота си и този на двете си деца, за които след тежък развод сам се грижи. Бюргер е рядко съдово заболяване, което засяга артериите на горните и долните крайници и може да се стигне до тяхната ампутация. Въпреки че се е наложило лекарите да ампутират няколко от пръстите на ръцете и краката на Светлозар, той не спира да се бори, за да спаси от ампутация целите си ръце и крака.

 

По препоръка на доктори, лечители и билкари Светлозар е изпробвал всичко възможно и препоръчано от тях. Преди няколко дни украински лекар, който заради войната от няколко месеца живее и работи в България се е свързал със Светлозар и му е предложил лечение, което гарантира напълно неговото излекуване. След направените от лекаря изследвания той му е назначил лечение, което представлява затопляне на тъканите със специална машина, която излъчва ултрачервена светлина. Успоредно с това с друга машина ще се пречисти кръвта на Светлозар и ще се вкарва кислород в увредените му тъкани на краката и ръцете.

 

„Наистина направих всичко възможно да се излекувам и съм изпробвал всички възможни лечения, които ми бяха препоръчани. Скъпи приятели, изказвам от мое име и от името на двете ми деца огромни благодарности за всичко което направихте за мен и семейството ми през тези изключително трудни за нас четири години. Обръщам се за последен път към Вас с молба да ми помогнете да събера необходимите средства за препоръчаното ми лечение. Моля Ви от все сърце да ми помогнете, за да се излекувам, да мога да се върна към нормалния си ритъм на работа и на живот и да мога сам да се грижа за двете си деца.“ Това каза през сълзи Светлозар Дончев, на който му предстои едномесечен курс на лечение. Необходимите средства за лечението на Светлозар са 9 хил. лв. и той разчита само и единствено на дарения, за да ги събере и да се излекува.

 

Сметката, по която може да дарите средства за лечението на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка с него е: 0877717471

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай