Знакова певица скочи на бюджета! Кой ще яде мляко и хляб

Коментарът в ефира на Камелия Воче

Знакова певица скочи на бюджета! Кой ще яде мляко и хляб | StandartNews.com

Популярната наша джаз певица  Камели Воче коментира решението на правителството линията за бедност за 2024 година да стане 526 лева. Сумата е с 22 лева повече от тази година.

„Тези, които най-много са докоснати от тази помощ от 22 лева, ако ги погледнем, е ясно, че тези пари стигат за прясното мляко и хляба, и като сложим още нещо и свършваме.

Би трябвало в тази сума да да влизат и основите битови разходи, което обаче е абсолютно невъзможно. Тук искам все пак да вмъкна едно мое усещане, че българското общество в последните години даде една много хубава нотка, един импулс на хуманност. Тоест, когато се види проблем, който присъства много масово, бурно участва в това да се помогне, да присъства и да прави нещо, когато има възможности.

„Като гледам не само тези 20 лева отгоре, а цялата сума сама по себе си, за всички ни е ясно, че това е наистина непосилно за човек да живее. Много са факторите обаче, които трябва да следим и да им обърнем сериозно внимание. Когато се определя един бюджет, който да се даде като помощ за дадено число от хора и доколкото аз видях е определена цифра според нуждата.

Тя е един процент според това, което може да се направи, от което трябва да разберем, че не може да се направи всичко и веднага има едно разпределение в този прословут бюджет, който трябва много добре да се структурира, за да може да се извади най-необходимото, най-важното да бъде поставено на първо място“,у каза в „Пресечна точка“ по Нова Тв Воче.

Очаквам и правителството да преразпредели правилно бюджета, макар че не може да се очакват чудеса“, каза още Камелия Воче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай