Знаков журналист нападна Цънцарова! Причината

Какво каза Валери Найденов за интуврюто с Гешев

Знаков журналист нападна Цънцарова! Причината | StandartNews.com

Отзвукът от неделното интервю на главния прокурор Иван Гешев за БТВ продължава вече трети ден. Известният журналист Валери Найденов изрази в коментар в профила си във фейсбук мнението за въпросите и поведението на водещата Мария Цънцарова. Ето какво написа Найденов:

"Гледах интервюто на Цънцарова с прокурора Гешев и имам какво да кажа за самия метод  на интервюиране. Бих го нарекъл "ситен клец", отделен жанр в този бизнес. Прилага се спрямо противниците, вероятно по указания от собственика на медията. Водещата или водещият прекъсват госта още в средата на първото, най-много на второто изречение и му забиват въпрос, който е по-скоро обвинение. Започва да отговаря - и пак го прекъсват. И така до края. В един момент гостът разбира, че няма да му дадат да каже нищо и започва само да контрира язвително.

Двамата си мерят лошотията.  Други гости пък си продължават изречението върху въпроса на водещия и нищо не се разбира. Чиста идиотщина. Лично аз винаги симпатизирам на интервюирания, дори да съм му идеен противник. Зрителят се чувства измамен, защото е любопитен да чуе какво има да каже човекът. Според мен мачкането на госта по-скоро злепоставя водещия и неговата медия”.

Коментарът на Валери Найденов продължава със следното уточнение: "Всъщност аз не искам да се заяждам с Цънцарова, просто разсъждавам върху жанра "ситен клец" като интересна журналистическа форма. Иначе жената работи за хляба си, вероятно началството е наредило да използва този метод на интервюиране. Едва ли е използвал израза "ситен клец", но сигурно си имат други думи. Например "Искам да го тричаш" или "Чегъртай го" или просто "Мачкай!". Или "притисни го с къси пасове". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай