Знаков радиожурналист с уникално разкритие от соца

Петър Пунчев описва драматична случка

Знаков радиожурналист с уникално разкритие от соца | StandartNews.com

"Живеех на улица "Гогол" - типична софийска улица за онова време, със зелените дървета, павираната настилка, с възможността да играем футбол, тъй като нямаше много коли.

И един ден на мястото, на което играехме - имаше широка входна врата за автомобили и беше удобна за футболна врата. Та точно там, където ритахме, паркира един червено-бял Москвич.

Пречеше ни. Продължи почти цял месец през юни. И в един момент от колата се разнесе невероятна нетърпима миризма. Една вечер един от по-големите приятели с една кука отвори вратата и имаше нещо завито в един дюшек. Оказа се, че е печка, но под седалката той видя женски крак", спомни си Пунчев в предаването "Преди обед" по БТВ.

"Изтича до милиционера, който пазеше гръцкото посолство, и му каза, че в колата има убита жена. Той му отвърна: "Момченце, прибирай се вкъщи, не ме занимавай с глупости".

И малко по-късно отдолу беше дошла милицията и наистина намериха труп. Жената се казваше Роза, беше убита от съпруга си, а него го заловиха на югославската граница. Това не се забравя. В социализма такива новини нямаше. Вестник "Поглед" в една колонка от 10-12 реда описа случая", разказа радиожурналистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай