Значителна облачност, слаби превалявания от дъжд

Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните - между 7° и 12°

Значителна облачност, слаби превалявания от дъжд | StandartNews.com

В цялата страна облачността ще е значителна, след обяд на много места със слаби превалявания от дъжд. В Западна България ще е почти тихо, а в Източна ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните - между 7° и 12°.

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са от 9° до 11°. Температурата на морската вода е 5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно облачно със слаби валежи от сняг, под 1700 метра – от дъжд. Ще духа умерен, по билата силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м около 4°, на 2000 м - около -1°.

През следващите дни ще духа умерен, в Източна България - силен североизточен вятър и ще бъде студено за сезона.

В четвъртък облачността ще е по-често значителна, на места със слаби валежи, в планините от сняг, а в равнинната част от страната от дъжд, който с понижението на температурите ще се примесва или ще преминава в сняг.

До края на тази и в началото на следващата седмица над източната половина от страната облачността ще остане по-често значителна, почти без валежи. Над западната ще има повече и по-съществени разкъсвания и намаления на облачността, в отделни райони временно и до предимно слънчево. Най-ниски ще са дневните температури в петък и събота, когато максималните ще са до 5°-6°, а най-ниските минимални ще са през почивните дни и в понеделник, на отделни места ще са до минус 7°, минус 8°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай