Зловещо! Българка може да е сред заложниците на Хамас

Терористичната групировка държи между 200 и 250 души в плен

Зловещо! Българка може да е сред заложниците на Хамас | StandartNews.com

България може би има поне един гражданин, който е заложник на Хамас, пише The Wall Street Journal.

Според първоначалната информация, разпространена от израелското външно министерство, отвлечени са 199 граждани от поне 31 държави, някои от които са от отдалечени страни, които са минимално замесени в конфликтните ситуации в Близкия изток, като Парагвай, Южна Африка и Тайланд.

България не присъства в списъка, но нейното правителство има сериозни подозрения, че поне един неин гражданин е бил отвлечен.

"Тя се е обадила на майка си, преди да бъде отвлечена", заявява официален представител на кабинета пред вестника.

Българското правителство досега не е коментирало подобен казус.

"Хамас" е заявила може да размени взетите заложници за 6000 палестинци, които се намират в израелски затвори, заяви говорителят на движението Халед Мешаал.

САЩ и няколко техни съюзници искат от Катар да използва контактите си в "Хамас", за да помогнат на заложниците. 


Абу Убайда, говорител на "Хамас", заяви пред медиите, че групировката държи между 200 и 250 души в плен. Той заяви, че при израелските удари в ивицата Газа вече са загинали 22 заложници. Израел официално заяви, че пленените са 199 души.

Представителите на "Хамас" показаха видеозапис на един от заложниците, отвлечени на рейв фестивала в първия ден на атаката - 7 октомври. Името на момичето е Миа Шаим, тя е на 21 години, от Шохам, израелска и френска гражданка.

"Здравейте, казвам се Миа Шаим, на 21 години съм, от Шохам съм, в момента се намирам в ивицата Газа. В събота (7 октомври) бях на музикално парти в Сдерот, получих тежко нараняване на ръката си. Откараха ме в Газа и там ми направиха тричасова операция, грижиха се за мен, предложиха ми лекарства. Всичко е наред, само ги моля да се върна у дома, да видя баща си, майка си и братята и сестрите си. Моля, върнете ни у дома възможно най-скоро", казва момичето.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай