Зимата настъпва -къде ще вали сняг

Температурите се задържат около нулата

Зимата настъпва -къде ще вали сняг | StandartNews.com

През тази седмица температурите навсякъде ще се понижат и в по-голямата част от страната ще са с малък дневен ход: преобладаващите минимални ще са между минус 3° и 2°, максималните - най-често между 0° и 5°; по морския бряг с 2-3 градуса по-високи.

Ще бъде предимно облачно. Днес на много места в Западна и Централна България ще вали сняг или дъжд и сняг, в източните райони - все още дъжд, който през следващите дни ще се примесва и временно ще преминава в сняг. По-съществени ще са валежите в Централна България, а утре в югоизточната половина от страната.

В сряда и четвъртък валежите ще са предимно слаби и на места, главно в Източна България и в планините. През първия ден по-съществени ще са валежите в североизточните райони и там, а в четвъртък по проходите в източната част от Стара планина, ще има условия за навявания. Вятърът ще е предимно от запад-северозапад, в Източна България временно от север, слаб до умерен. Към края на седмицата (петък-събота) със северен вятър ще нахлуе студен въздух. Остава с повишена вероятност за валежи от сняг. Температурите ще се задържат под климатичните норми за втората половина на декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай