Зимата настъпва, бавно, но славно

В неделя максималните температури ще са между 4° и 9°

Зимата настъпва, бавно, но славно | StandartNews.com

От запад облачността ще се разкъсва, в югозападната половина от страната до предимно ясно. Над останалите райони ще се задържи значителна и ще има превалявания от дъжд, на места в Лудогорието - примесен със сняг. Ще духа умерен северозападен, в Източна България временно силен северен вятър. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°. През деня облачността ще е променлива, намаляваща на много места до слънчево. Вятърът ще отслабне и постепенно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 4° и 9°. Атмосферното налягане бързо ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива, намаляваща до предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Преди обяд на отделни места в масивите от Източна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превалява сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

В понеделник сутрешните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, но през деня вятърът от юг-югозапад ще се усили и дневните температурите слабо ще се повишат. Облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, все още без валежи. Във вторник ще преобладава облачно време. От северозапад, с умерен и временно силен вятър, ще нахлува студен въздух. Ще има валежи от дъжд, но с понижението на температурите в Северна България и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. През нощта срещу сряда на места и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, но от север валежите ще започнат да спират, а облачността - да се разкъсва. В сряда ще бъде студено, с минимални температури между минус 5° и 0° и максимални - от 1° до 6°. Облачността бързо ще намалее. Вятърът чувствително ще отслабне, в западната половина от страната временно и ще стихне, до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай