Жълт код за силен снеговалеж в 4 области

Снегът се мести от Западна България на изток, максималните температури ще са между 0 и 5 градуса

Жълт код за силен снеговалеж в 4 области | StandartNews.com

Жълт код за снеговалежи е в сила за 4 области на страната за 17 декември. Това сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението важи за областите Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. В тези райони се очакват снеговалежи и образуване на нова снежна покривка с дебелина до 10 см.

Днес ще се задържи облачно. Валежи от сняг ще има в главно в Дунавската равнина и в Предбалкана. Дъжд ще превалява на много места в Централна Южна и Източна България, а в Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. Вятърът постепенно ще се ориентира от север, в Източна България - от североизток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 0° и 5°, по морския бряг до 10°.

По Черноморието ще е облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 10° и 12°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, в масивите от Източна България – от дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай