Жега и градушки утре. Къде се чакат

Отново предупреждения за опасно време

Жега и градушки утре. Къде се чакат | StandartNews.com

Отново предупредителен жълт код за опасно горещо време за утре обявиха синоптиците от НИМХ. Кодът важи за цялата страна. 

В три области на страната има предупреждение и за интензивни валежи, за гръмотевици и градушки. Това се отнася за: Перник, Кюстендил и Благоевград.

Времето в страната в петък остава горещо, с максимални температури между 32 и 37 градуса. В някои области на страната най-високите температури ще са от 33 до 38 градуса.

 Около и след обяд над западните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици, има условия и за градушки.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър, предаде БТА.Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 29-31 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През почивните дни в по-голямата част от страната времето ще е слънчево и горещо с максимални температури между 32 и 37 градуса.

След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.В събота в крайните западни райони ще има изолирани краткотрайни валежи, а в неделя на повече места ще превали и прегърми. Ще има условия за градушки. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от изток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай