Зеленият коридор отново е недомислен

Ще има струпване на млади хора, диапазонът е голям

Зеленият коридор отново е недомислен | StandartNews.com

В стремежа си да създадат ред, някои заповеди на здравното министерство като че ли ще провокират хаос.

Както вече знаем, два „зелени“ коридора са в сила за аптеките. В часовете между 8.00 и 10.00 часа и 13.30 и 16.30 часа в аптечните обекти ще се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Още на прима виста става ясно, че това е недомислено. Прави впечатление, че диапазонът е ненужно разтеглен, което неминуемо ще отвори хаос в желанието за повече ред.

"При нас тези коридори стават 4 часа и половина от работното време на аптеката. Според нас това е твърде много. Най-вероятно ще доведе до концентриране на млади хора, които са огромна част от нашите пациенти.

Това може да доведе до увеличаване на риска“, казва председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

„Най-доброто решение беше при първото затваряне. Когато имаше зелен коридор между 8 и 10 часа, но беше разрешено възрастните да пазаруват и по всяко време извън този времеви участък“ добави Костов.

Логично е да очакваме този дълъг зелен коридор да бъде замемен с пореден такъв. Ако се претендира, че такива заповеди не се издават под натиска на паниката, тогава с тях да не се доказва точно обратното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай