Заявките за безплатен лагер - ето кога

Веднага след като Министерски съвет одобри новата национална програма „Отново заедно”

Заявките за безплатен лагер - ето кога | StandartNews.com

Министерството на образованието и науката ще започне да приема заявки от училища за безплатен лагер на част от техните ученици веднага след като Министерски съвет одобри новата национална програма „Отново заедно”. Тя е на обществено обсъждане до 15-и юни.

„След решението и одобрението на програмата, ние ще започнем да приемаме формулярите както е оказано, затова сега искаме да дадем гласност, за да има яснота и да са подготвени училищата”, каза пред БНТ зам.-образователният министър Мария Гайдарова.

Тя разясни, че педагогическият съвет приема три оферти от различни туроператори в зависимост от контекста какво са решили, каква целева група деца, с каква допълнителна дейност да бъде натоварен този пакет. „В дейностите, които са заложени в пакета, освен нощувка, изхранване и транспорт има и допълнителни, които са свързани пряко със социализацията на децата и корелират с основната цел на националната програма”, обясни Гайдарова.

 „Ние имаме определена финансова рамка и определен брой ученици. Решихме с математически подход да определим тези граници. Едно малко училище с до 180 ученика има възможност до 12 участници да включи в програмата, максималният брой е не повече от 165”, обясни зам.-министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай