Затвор ли? Вижте къде е Андре Токев

Присъдата му още не е приведена в действие

Затвор ли? Вижте къде е Андре Токев | StandartNews.com

Преди почти месец шеф Андре Токев сключи сделка с районната прокуратура, след като бе хванат да шофира пиян, но все още е на свобода. Причината е техническото време, което съдът трябва да изчака по закон.

"Само хора, които са задържани под стража, се вкарват в затвора веднага след приключване на делото",  заяви пред  "България днес"  адвокат Денислав Асенов.

При проверка на Главна дирекция изпълнения на наказанията потвърдиха, че Андре "не се намира в местата за лишаване от свобода, защото присъдата му не е приведена в изпълнение". Интересното е, че шеф Токев няма и мярка за неотклонение в момента, докато влезе в кауша, е свободен като птичка

Това е така отново заради закона, който гласи, че от края на делото до влизането в сила на присъдата мерките за неотклонение отпадат. Този факт е в ущърб на кулинарния мастър, тъй като, ако имаше мярка домашен арест, тези вече над 20 дена щяха да му бъдат приспаднати от присъдата.

Токев беше спрян от полицията на 31 октомври след сигнали на граждани на тел. 112 за пикап по джанти, който криволичи опасно по Околовръстното шосе на София. Още с приближаването до автомобила униформените забелязали, че три от гумите на колата са спукани, а едната дори я няма.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай