Затоплянето продължава, но на места из страната се очаква дъжд

Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, по-ниски по Черноморието

Затоплянето продължава, но на места из страната се очаква дъжд | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево. Над Централна и Източна България ще се развиват купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни валежи от дъжд, в следобедните часове придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, по-ниски по Черноморието, в София - около 24°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обед ще се развива купеста, над масивите от източната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места там ще превали краткотрайно и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 16°, на 2000 m - около 8°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обед ще се развива купеста облачност и главно по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са между 19° и 23°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В неделя ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът - слаб, от запад-северозапад. Минималните температури ще са предимно между 8° и 13°, а максималните - между 26° и 31°, по Черноморието 20°-24°. В началото на новата седмица вятърът ще се обърне от юг-югозапад, ще бъде до умерен и с него ще се затопли още, дневните температури ще достигат и надхвърлят 30°, в отделни райони до 33°-34°. Ще бъде с разкъсана висока облачност, която във вторник от югозапад ще се увеличава и вплътнява. Привечер във вторник в крайните западни райони и в Родопите ще превали и прегърми. В сряда и четвъртък въздушната маса ще бъде неустойчива и на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури с усилване на вятъра. Възможни са градушки. Има повишена вероятност за локални значителни количества валеж. Сутрешните температури във вторник и сряда ще са доста високи, в повечето места между 13° и 18°, но в сряда със северозападен вятър дневните ще започнат да се понижават - значително в Западна България, където ще остават до 18°-20°, но на изток с южния вятър ще са все още до 26°-28°. В четвъртък и петък ще се понижат и нощните температури, а и дневните ще бъдат под климатичните норми за тази част от април, максималните - под 20°, в отделни райони и под 15°. Остава с повишена вероятност за валежи от дъжд, в районите с надморска височина до около 800-1000 m - и сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай