Затишие пред буря. Синоптиците казаха кога застудява

Времето ни поднася изненади

Затишие пред буря. Синоптиците казаха кога застудява | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево. Сутринта в отделни райони от Източна България и покрай Дунав видимостта ще е намалена. Ще духа слаб вятър с променлива посока. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - 24°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, по високите и открити части от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд на места видимостта временно ще е намалена. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В сряда ще бъде топло с дневни температури предимно между 24° и 29°. Ще бъде и слънчево, сутринта на отделни места в Източна България - с намалена видимост, която с появата на слаб запад-северозападен вятър бързо ще се подобри; в Дунавската равнина вятърът ще се усили до умерен.

В четвъртък и петък ще има по-значителни временни увеличения на облачността, с малка вероятност да превали. Още първия ден вятърът постепенно ще отслабне, а втория ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде предимно слаб. Дневните температури ще се понижат, но ще останат по-високи от нормалните за началото на ноември. В петък на места в източната половина от страната преди обяд ще бъде мъгливо, а по-късно през деня от запад ще се появи висока облачност.

През почивните дни от северозапад облачността бързо ще се увеличи и вплътни и в западната половина от страната се повишава вероятността за валежи. В събота вятърът в Източна България ще е все още с южна компонента, но в Западна постепенно ще се ориентира от северозапад, временно ще се усили и с него температурите ще се понижат.

В неделя и понеделник валежи са възможни на места и в Източна България. Температурите и там ще се понижат; максималните в повечето райони от страната ще остават под 20°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай