Защо Карбовски няма място в СЕМ

Там ще е като пръчка в спиците на колело

Защо Карбовски няма място в СЕМ | StandartNews.com

 

"Скандалът" с номинацията на Карбовски за член на СЕМ накратко:

1. Какво е СЕМ?СЕМ е орган за цензуриране на медиите, позициите, възгледите и свободата на словото в България

.2. Контекстът на времето.Първите две десетилетия на 21-ви век минаха под знака на зараждаща се почти тоталитарна култура на цензура в Либералните Демокрации, насочена изцяло срещу всяко мнение, противоречащо на либералната визия за обществото. Тази цензура идва и в България от центрове на сила като Брюксел, западни НПО-та и удобни, местни послушковци, стараещи се да превземат кадрово именно органи като СЕМ.

Това отбелязва Фокти.бг в свой коментар

3. Събираме точка едно и две с името Карбовски и получаваме следното:Карбовски е човек, който през годините е бил под ударите на политкоректността, а не неин стожер. Той няма и не е налагал либерален филтър, а напротив - всеизвестен е с прекрачването на границите на всичко, което бива цензурирано на Запад. Да вкараш такъв човек в орган, занимаващ се с това да налага либерална, постмодерна цензура е повече от позитивно развитие на нещата.

То представлява тотален саботаж на ролята на този орган за цензура и спирачка на процеса на оформяна не политическа коректност в него. Карбовски вкаран в подобен орган е нещо като пръчка в спиците на колело. Това са фактите, без каквото и да било значение за личното ви мнение относно него като човек. Факти, които носят позитивно развитие за онези, които не желаем свободата на словото в България да падне до умопомрачаващите нива, на които се намира тя в Западна Европа и всички развити демокрации.

За мен тази кауза, на свободата на словото, е много по-важна в дългосрочен план от личните ни прищявки кого харесваме или не, кого смятаме за по-по-най-представителен в институционална роля. Ако ще Киро Скалата бих приел, вместо най-ерудирания, възпитан и институционализран член на Български Хелзински Комитет.ПС.

Покрай Карбовски някой от вас разбра ли, че в същия ден от Демократична България издигнаха за същата позиция Пролет Велкова - бивш член на управителния съвет на фондация „Отворено общество“ и председател на управителния съвет на „Център за развитие на медиите“, една от най-прогресивистките журналистки у нас, напълно покриващи профила на стожер на политическата коректност? А чухте ли вой срещу това? Именно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай