Заринаха велосипедистите от актове

Невероятен брой нарушения регистрирани за нула време

Заринаха велосипедистите от актове | StandartNews.com

Невероятен брой нарушения, извършени от велосипедисти на пътищата по цялата страна, са регистрирани от началото на годината до този момент, показва справка за „Монитор“, предоставена от пресцентъра на МВР.

Техният брой е точно 2020.

Най-често придвижващите се на двуколесни превозни средства биват глобявани за техническа неизправност.

Велосипедистите често забравят, че за да са по правилник, трябва да имат не само изправни спирачки, но и звънец, устройство за излъчване на бяла или жълта добре различима светлина отпред и червен светлоотразител отзад.

Ако се карат велосипеди нощем, те задължително трябва да имат светлоотразителна жилетка.

Оказва се, че от началото на годината са засечени 313 нарушения, свързани с преминаването на велосипедисти през неразрешени за това места.

Такива са пешеходните зони като бул. „Витоша“, където полицаите често залавят нарушители, както и магистралите и скоростните пътища, на които е разрешено движението само на автомобили и мотоциклети, чиято конструктивна максимална скорост надвишава 50 km/h.

От Пътна полиция призовават шофьорите на автомобили да са внимателни и бдителни за велосипедисти, защото те са много уязвими.

Водачите на велосипеди трябва да се движат в колона, а не един до друг, както и да използват предпазни каски, фарове и светлоотразители.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай