Захариева и Фандъкова ще садят лалета "Сердика"

Лалето "Сердика" бе официално сертифицирано с името на античния град по повод на 110-та годишнина дипломатически отношения между България и Нидерландия

Захариева и Фандъкова ще садят лалета "Сердика" | StandartNews.com

На 25 ноември в градинката "Св. Климент Охридски", между сградите на Народно събрание и Софийския университет, министърът на външните работи Екатерина Захариева, кметът на столицата Йорданка Фандъкова и посланикът на Нидерландия у нас Беа тен Тъшър, ще участват в церемония по засаждане на специално селектирани лалета, дарени от Холандия.

Лалето „Сердика” е селектирано в Нидерландия и бе официално сертифицирано с името на античния град по повод на 110-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Нидерландия, която отбелязваме през 2019 г. Лалето е израз на приятелството и партньорството на Нидерландия и България в рамките на ЕС.

По време на визитата си в България през месец юни тази година, министърът на външните работи на Нидерландия Стеф Блок подари на министър Екатерина Захариева сертификат, удостоверяващ селекцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай