Задръстване към морето на "Тракия"

Причината е засиленият трафик към морето и ремонтите на 12-ти км на магистралата

Задръстване към морето на "Тракия" | StandartNews.com

Близо двукилометрова колона от автомобили се е образувала на АМ "Тракия" в посока Пловдив,
съобщиха от пресцентъра на МВР. Причина е засиленият трафик в посока към морето и ремонтните дейности в района на 12-ти километър на магистралата. Полицейски екипи са на място и подпомагат движение. От пътна полиция препоръчват ползването на обходен маршрут - през Нови хан-Вакарел-АМ "Тракия".

Вече няколко дни по граничните пунктове за излизане към Гърция се образуват колони от автомобили. В неделя, 30 юни, още от 7 ч. сутринта на ГКПП "Кулата" се извиха километрични опашки от желаещи да отидат в Гърция. Големи задръствания се образуват и в обратната посока - на влизане в България, пише dir.bg.

От МВР съобщиха още, че започва двумесечна проверка на транзитно преминаващи през страната ни. Полицейската операция е част от календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL.

В хода на акцията основно ще се следи за спазване на скоростните режими, използването на обезопасителни средства - предпазни колани, каски и детски столчета, недопускане на управление след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози, проверка за неплатени и невръчени глоби по Закона за движение по пътищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай