Събота,

ЗАД „Армеец“ с дарение за два центъра за деца с увреждания в Ловеч

От: Стандарт -
A
A
A

Застрахователно акционерно дружество „Армеец“, което има дългогодишни традиции в сферата на социалната отговорност и от години подпомага различни проекти и каузи, направи поредното си дарение.

Застрахователното дружество подпомогна два центъра от семеен тип, в които са настанени деца с увреждания в град Ловеч. ЗАД „Армеец“ влезе в контакт с управителите на неправителственото „Сдружение граждански инициативи“, което отговаря за двата центъра, и се отзова на молбата им, дарявайки безвъзмездно климатици.

Те ще бъдат ползвани в центровете, където се настаняват децата, като по този начин от ЗАД „Армеец“ се надяват да направят престоя им по-уютен.

Само през 2020 година дружеството подпомага съхраняването на десетилетия история, като дари средства за дигитализацията на историческия книжен фонд на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“.

В същото време като част от патриотичната си мисия ЗАД „Армеец“ всяка година осигурява специална парична стипендия на стойност от 1 000 лева на най-добрия випускник на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.  Последните години компанията подпомага и създаването на образователни исторически видео поредици на сдружение „Българска история“, с които да се провокира интересът на малки и големи към родното минало на страната ни и чрез които да спомогне процесите за дигитализиране на обучението по история в училищата. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички