Българин с втори рекорд за Гинес

Българинът Борис Налбантов подобри световното постижение за най-много набирания за една минута с тежести

Българин с втори рекорд за Гинес | StandartNews.com

Българинът Борис Налбантов влезе за втори път в книгата на рекордите на Гинес. 26-годишният младеж подобри световното постижение за най-много набирания за една минута с тежести, този път с 18-килограмова раница на гърба докато виси на лоста, съобщава Нова ТВ.

Малко са тези, могат да се похвалят, че името им е в книгата на Световните рекорди на Гинес. А едно българско момче успява за втори път да надскочи собствените си възможности и да чупи рекорди. Заради изключителни спортни умения на лост.

„Няма нещо, което да не може да се случи, ако човек, който наистина го иска, си го постави за цел”, споделя Борис Налбантов.

Последното постижение на Борис го изстрелва в лигата на рекордьорите – 38 набирания само за 1 минута. И то с 18 кг тежка раница на гърба.

„Ръцете трябва да са ти здрави, но не те правят чудото. Най-важната роля играе гърбът. Трябва и да са ти достатъчно здрави предмишниците, за да се държат през цялото време и достатъчно издръжливи бицепсите”, смята Борис.

Няма нищо случайно в успехите, медалите и рекордите, защото  от дете Борис отдава живота си на спорта. Още когато е само на 6, започва да тренира борба. Въпреки че не учи в спортно училище, Борис изгражда желязна дисциплина. Състезава се професионално цели 12 години. Завоюва златни медали като републикански шампион. Решава обаче да се откаже от тепиха, но не и от спорта.

Така през 2017 г. атлетът поставя първия си рекорд за най-много набирания за една минута. 54 пъти Борис се изтласква над лоста, и то в рамките на 60 сек. 3 години по-късно американец подобрява първия рекорд на Борис, но това не отказва атлета, а напротив – още по-силно иска да надскочи себе си. И така лостът и набиранията, но този път с 18 кг тежести, отново му носят спортна слава и заслужено място сред най-добрите.

Борис вярва, че неговият личен пример вдъхновява и други да преследват целите си докрай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай