За първи път!Бедни роми с дарение за болница

Дядо Възкресий даде пенсията си в помощ на медиците от Сливен

За първи път!Бедни роми с дарение за болница | StandartNews.com

За първи път у нас бедни роми събраха оскъдните си средства и ги дариха на болница. Чудото се случи в Сливен. Група роми от най-бедната част на квартал "Надежда" са събрали 250 лева и ги дариха на болницата, което се случва за първи път, съобщи изпълнителният директор на "Д-р Иван Селимински"-Сливен, д-р Васислав Петров.

ВИЖ ОЩЕ: И дядо Въло трогна лекарите с 219 лв.

В същото време още един пенсионер - 81-годишният Възкресий Киров Петров, даде пенсията си в помощ на лекарите. Възрастният мъж дари на сливенската болница 250 лева. Това е третият пенсионер, който разплаква страната с трогателния си жест. Своите пенсии в помощ на медиците дариха баба Надие от Исперихското село Печеница и дядо Въло от врачанското добролево.

„За мен тези две дарения са особено трогателни и показателни за доброто, което носи всеки един от нас, независимо от етнос, религия, възраст и социално положение", каза д-р Петров. Той благодари на всички граждани, фирми и организации, които в извънредната ситуация даряват средства и консумативи за борба с коронавируса. Към момента болницата е оборудвана с маски, очила, костюми, престилки. Част от тях са закупени със собствени средства, а другите са предоставени от дарители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай