За пример: Ученички върнаха загубени пари

Две приятелки от Попово намериха плик с 290 лева, предадоха го в полицията

За пример: Ученички върнаха загубени пари | StandartNews.com

Две момичета от Попово извършиха добро дело. Те намериха плик с пари и го предадоха в полицията. Открита е и жената, която е изгубила сумата. Тя си отдъхнала, защото парите били служебни.

Седмокласничката в ОУ "Любен Каравелов" Татяна Стоянова и осмокласничката в Профилирана гимназия "Христо Ботев" Виктория Борисова, се разхождали по градския площад, когато пред себе си съзрели найлонов плик с банкноти в него.

По-късно станало ясно, че сумата е 290 лева. Двете приятелки не се поколебали и за миг - веднага тръгнали към районното управление на полицията, за да съобщят за "находката" си и за предадат парите на униформените.

Дежурните служители, които получили намерените пари, поздравили ученичките за доблестта им. След което в управлението своевременно установили кой е собственикът на изгубения плик.

Оказала се жена, която работи в местна потребителна кооперация, а парите били служебни. Тя излязла до пощата, за да обмени монети с банкноти, но по пътя така и не разбрала как е изпуснала на земята плика с парите, пише lupa.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай