Яна Стоянова: Настъпи революция и в грима

Яна Стоянова: Настъпи революция и в грима | StandartNews.com

"Макиажът никога не може да бъде скучен. Но през този сезон е особено агресивен и художнически - размазан, експресивен, ярък. Асиметрията е последен писък. Няма проблем да излезете на кафе или да отидете на парти само с една мигла", коментира експертът Яна Стоянова това, което се случва в жанра. Дамата, абсолютен авторитет и майстор, беше шеф на журито на Арена профешънъл. Яна и нейните колеги Валентин Вълов и Клемон Боло оцениха творенията на състезателите в категория грим. Темата беше "Революция" и кандидатите за слава се развихриха на пълни обороти - в сценичния стил на разточителството.

"Всъщност това беше и целта - да се покаже хай фешънът, рисуването, театрализирането. Затова бяха позволени перли, камъни, украси. Вярно е, че този грим е за представление, но елементи от него могат да се използват и за вечерни събития", коментира дамата, завършила анимационна режисура във ВИТИЗ и школа за макиаж във Виена. В нейните ръце доскоро бяха няколко от "Непобедимите" - Келън Лъц, Долф Лундгрен, Тери Крюз, Ранди Кутюр. Стоянова е в екипа на The way back ("Пътят назад"), който получи номинация за "Оскар" в категория за най-добър грим. Итън Хоук предпочита да работи с нея в Getaway, Рени Харлин я извика за "Херкулес".

"Революцията е навсякъде около нас", беше категоричен и Валентин Вълов, чиято кариера хвръкна нагоре още през 90-те след ревютата на Пако Рабан и Джанфранко Фере в София. В киното гримира Рой Шайдер, Джон Траволта, Антонио Бандерас, Робърт де Ниро, Арнолд Щварцнегер, Крисчън Слейтън и Джим Кавизел. "Няма канони, няма догми", не се поколеба и Клемон Боло - един от фаворитите стилисти на Катрин Деньов и Изабел Юпер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай