Протести в Търново и Варна /ОБНОВЕНА/

На 100-ия ден на протеста е блокиран Цар Освободител

Протести в Търново и Варна  /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Днес е стотният ден от антиправителствените протести, който е обявен от организаторите като пето "Велико народно въстание".

Движението на превозни средства по бул. "Цар Освободител" от Военния клуб е спряно. Причината - обявеният за 17 часа стотен протест в триъгълника на властта в София.

Вчера от т.нар. "Отровно трио" обяви, че в проявите се очаква да се включат и четирима чуждестранни евродепутати.

В 18,00 часа полицейското присъствие в района бе вече засилено. Органите на реда ще проверяват щателно идващите на протеста. Те отново влязоха в палатките на майките от "Системата ни убива". 

А организаторите на протеста заявиха, че този петък ще е последното "Велико народно въстание" в този формат.

Около 18:45 часа евродепутатът Иван Синчич направи първото изявление от трибуната. "Европа не е сляпа. Вижда вашите проблеми. Ще ви подкрепи. Не сте сами", заяви хърватинът.

И от Велико Търново се включиха с митинг в инициативата Велико народно въстание. За кратко беше блокирано автомобилното движение в центъра на града, до инциденти не се стигна, съобщи БНР.

Минути след 20:30 часа протестиращите тръгнаха към храм-паметника "Св. Александър Невски".

Демонстрация се проведе и във Варна, която започна около 19:00 ч. Организаторите обявиха акцията като "митинг шествие в подкрепа на "Великото народно въстание 5".

Към 19:30 ч. протестиращите излязоха на бул. "Мария-Луиза" в близост до катедралата "Успение Богородично". Движени8ето по тази важна пътна артерия беше затруднено.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай