Възпитаник на сиропиталище трогна Вежди Рашидов

Рашидов вижда Захари от сиропиталището в с. Разлив в предаването на БНТ „Под дъгата“

Възпитаник на сиропиталище трогна Вежди Рашидов | StandartNews.com

Захари от сиропиталището в с. Разлив, чиято съдба Вежди Рашидов преобърна през 2010 г., изненада днес твореца, като отиде в арт галерия Vejdi, за да му благодари.

24-годишният младеж с гордост съобщи на своя благодетел новината, че току-що е завършил успешно образование по актьорско майсторство в НАТФИЗ и наесен ще кандидатства за магистратура по публична реч. Той бе заедно със своите осиновители – семейство Соня и Иван Турманови от Бургас, които са убедени, че срещата преди години на малкия Захари с Вежди Рашидов е била знак на съдбата.

Рашидов вижда Захари от сиропиталището в с. Разлив в предаването на БНТ „Под дъгата“ през 2010 година. Момчето го впечатлява с разсъжденията си, далеч надхвърлили ранната му възраст. Още на другия ден след предаването, заснето от режисьора Димитър Шарков, Вежди Рашидов, тогава министър на културата, кани Захари и директорката на училището в кабинета си и решава, че ще издържа с лични средства учението на момчето. Дава му стипендия със свои пари. Веднага му купува колело, защото разбира, че това е мечтата на детето.

„И до днес пазя това колело, а срещата ми с Вежди Рашидов наистина преобърна живота ми“, споделя Захари.

Месеци след тази среща през 2010 г. семейство Турманови, които прочели за нея, осиновяват Захари. Днес фамилията се гордее с него.

Вежди Рашидов се зарадва искрено на успеха на Захари в учението. „Щастлив съм, че съм допринесъл за неговото развитие. Винаги съм смятал, че в трудни моменти човек има нужда от подкрепа. А когато след нашата среща детето Захари намери своите осиновители, аз възприех и това като знак от съдбата“, сподели Рашидов.

През изминалите години връзката му с момчето и семейството му не е прекъсвала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай