Вятърът отива на изток, слънчево време в цялата страна

Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 4°, а максималните - между 10° и 16°

Вятърът отива на изток, слънчево време в цялата страна | StandartNews.com

В часовете преди обяд облачността в по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време. Ще остане ветровито с умерен, в крайните източни райони - временно силен вятър от север-североизток. Минималните температури днес ще бъдат между минус 5° и 4°, а максималните - между 10° и 16°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, по-значителна преди обяд над южните райони, но ще е почти без валежи. По-късно през деня облачността и там ще намалява и ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 7° до 11°. Температурата на морската вода е около 5°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността в сутрешните часове над Родопите, Странджа и Сакар, където на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен, преди обяд по високите и открити части - временно бурен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра около минус 5°.

През следващите дни максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 15° и 20°. В четвъртък и през почивните дни ще бъде предимно слънчево. В петък над източната половина от страната ще има по-значителни увеличения на облачността, слаби превалявания и там дневните температури ще останат по-ниски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай