Времето значително облачно, тук-там слаби превалявания

Максималните температури ще са между 3° и 8°, в североизточните райони - от 1° до 3°

Времето значително облачно, тук-там слаби превалявания | StandartNews.com

Денят ще бъде с по-често значителна облачност, със слаби превалявания главно в Североизточна България. Ще духа умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са от минус 6° до минус 1°, на морския бряг – около нулата, а максималните ще са между 3° и 8°, в североизточните райони, където ще продължи да превалява слаб сняг - от 1° до 3°.

Облачно ще е през първата половина на деня и по Черноморието, със слаби превалявания от сняг по северното крайбрежие. След обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще бъде облачно, на много места със снеговалежи. Ще бъде и ветровито, ще духа умерен до силен северозападен вятър. Остава висока опасността от лавини извън обработените писти. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 0°, на 2000 м - около минус 8°.

В четвъртък и петък ще има променлива, често значителна облачност, но ще превалява главно в планинските райони. През почивните дни ще има повече слънчеви часове. Ще остане по-студено от обичайното за началото на март, макар че максималните температури бавно ще се повишават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай