Времето: Студено, но с изгледи за затопляне

Максималните температури ще са между 0° и 5°

Времето: Студено, но с изгледи за затопляне | StandartNews.com

Облачността ще продължи да намалява, в много райони до предимно слънчево. На места в крайните източни райони преди обяд все още ще превалява слаб сняг.

През деня северният вятър в Източна България ще отслабне до умерен. Минимални температури - от минус 8° на места из високите полета на Западна България, до около нулата по Черноморието. Максималните температури ще са между 0° и 5°.

Преди обяд сняг ще превалява все още над планините в източните райони, но по-късно там, както и над останалите масиви ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

В сряда в североизточните райони ще прехвърча сняг, докато над по-голямата част от Южна България ще е слънчево. Сутринта обаче ще е доста студено, особено в районите в Северна България, където снежната покривка ще се задържи, температурите ще паднат до минус 10° - минус 12°, като там и дневните ще остават малко под нулата. През следващите дни ще се затопля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай