Времето ще е топло за април, но се задава захлаждане

Максималните температури ще са от 23° до 28°, в София около 22°

Времето ще е топло за април, но се задава захлаждане | StandartNews.com

Днес времето ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развиват купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи придружени от гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София около 7°, максималните – от 23° до 28°, в София около 22°, по-ниски на морския бряг.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 16°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините преди обяд ще има разкъсана облачност, по-значителна над Стара планина. След обяд в масивите от западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Родопите. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток, по най-високите части - от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 8°.

През нощта в западната част от Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад, с него ще прониква по-хладен въздух и ще започне понижение на температурите. В четвъртък облачността ще бъде по-често значителна, предимно купесто-дъждовна. Повишава се вероятността за локални интензивни и значителни по количество валежи, гръмотевични бури и градушки на повече места в страната.

В петък и събота сутрин ще има разкъсвания и намаления на облачността, а валежите ще са на отделни места, главно в планинските райони в следобедните часове. Температурите ще се понижат с още 2-3 градуса.

В неделя и понеделник вятърът ще е от изток, през втория ден ще се усили. Облачността ще е значителна, в неделя предимно висока и средна, в понеделник над Западна България и планините ще има и купесто-дъждовна и на отделни места там ще превали. Минималните температури ще са по-ниски в сравнение с предишните дни, но дневните слабо ще се повишат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай