Времето се затопля, стана ясно къде ще вали през уикенда

Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°, в София - около 14°

Времето се затопля, стана ясно къде ще вали през уикенда | StandartNews.com

Над по-голямата част от страната днес ще преобладава слънчево време. Преди обед в равнините и низините ще има значителна ниска облачност, в отделни райони и мъгла. В повечето места ще е почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°, в София - около 14°.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, преди обед по върховете ще бъде мъгливо. Главно след обед на места ще има слаби валежи от дъжд, над 1800-2000 m - от сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 7°, на 2000 m - около 0°.

По Черноморието преди обед, когато ще бъде почти тихо, ще бъде с ниска облачност в отделни райони с мъгла. Около и след обяд облачността ще намалее, в много райони до предимно слънчево време. След пладне ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

В неделя облачността ще е по-често значителна и на места, повече в Западна България, ще превали краткотраен дъжд. След обяд ще се появи слаб северозападен вятър, по-късно в северозападните райони ще се усили до умерен. В понеделник ще бъде ветровито, северозападният вятър навсякъде ще се усили. Облачността временно ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево, впоследствие отново ще се увеличи. През следващите дни ще преобладава облачно време. След временно отслабване, вятърът от северозапад отново ще се усили и ще нахлува сравнително студен въздух. Във вторник от запад на изток на много места ще превали дъжд. В сряда също има повишена вероятност за валежи, но на по-малко места, като с понижението на температурите е възможно на отделни места в Централния Предбалкан и североизточните райони в нощните часове дъждът да се примесва със сняг. В четвъртък в западната половина от страната вятърът ще отслабне, ще е почти без валежи, ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Над източната вятърът ще се ориентира от североизток и ще застудява още; там ще се задържи предимно облачно, с валежи, в североизточните райони остава повишена вероятността да са от дъжд и сняг. В петък и в Източна България вероятността за валежи намалява. Облачността ще е разкъсана, над повечето райони предимно значителна. Вятърът ще се ориентира от югоизток и дневните температури ще се повишат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай