Времето се обръща! Първо дъжд и гръмотевици, а след Ивановден друг проблем

Кога се завръща снегът

Времето се обръща! Първо дъжд и гръмотевици, а след Ивановден друг проблем | StandartNews.com

През деня в четвъртък до обяд ще преобладава разкъсана облачност. След обяд от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. Очакват се валежи от дъжд, а над Западна и Северозападна България ще са интензивни, ще има условия и за гръмотевична дейност. Валежите до края на деня ще обхванат и Източна България, но ще са на изолирани места. Привечер от северозапад ще започне разкъсване на облачността. 

Ще духа слаб северозападен вятър, но с тенденция да се се усили. В Дунавската равина ще е до умерен от северозапад. 

Максималните температури през деня ще останат без промяна и ще са между 7°С-11°С. По-високи над крайните северозападни райони - до 14°С.

Глобалните моделите дори загатват и за снежна обстановка след Ивановден, предупреждават от Метео Балканс. Очакват се значителни валежи от сняг в Предбалкана и висок риск от поледици в Североизточна България. 

Късно след обяд и през нощта срещу 8-ми януари на места валежите, северно от Стара планина и над крайните южни райони, дъждът ще се примеси със сняг. Според ECMWF на 8-ми януари се очаква и значителни валежи от сняг над Дунавската равнина. Ако прогнозите се сбъднат, ще се създадат условия и за усложняване на пътната обстановка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи