Времето ни изненада. Сняг вместо пролетните 11 градуса

Кога ще се натопли наистина?

Времето ни изненада. Сняг вместо пролетните 11 градуса | StandartNews.com

Времето ни изненада. Сняг заваля в София вместо пролетните температури, обещани ни от синоптиците.

Днес преди обяд над повечето райони ще е предимно облачно, на отделни места в Западна България със слаби валежи от сняг.

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Сутринта на места, главно в низините и котловините, видимостта ще е намалена. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява, в Източна България до предимно слънчево време. Ще духа слаб вятър от изток североизток. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 6°, съобщи за "Фокус" дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 6-8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността също ще е по-често значителна. На места в масивите от Западна България ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен вятър от западюгозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

От утре вече се чака по-трайно затопляне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай