Времето: Кротък и приятен ден, почти без вятър

Максималните температури ще са между 12° и 17°

Времето: Кротък и приятен ден, почти без вятър | StandartNews.com

Облачността над страната ще е разкъсана, по-значителна днес преди обяд, но ще е почти без валежи. В повечето райони вятърът ще отслабне и стихне, но по-късно отново ще задуха слаб, в източните райони - умерен, от север-североизток. Максималните температури ще са между 12° и 17°. Атмосферното налягане е по-високо от средното и още ще се повиши.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, само в крайните южни райони има малка вероятност за валеж. Ще продължи да духа силен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха остават без съществена промяна: 14°-16°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, по-значителна преди обяд, когато все още на отделни места е възможно слабо да превали. Сутринта по най-високите части ще е мъгливо. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

През следващите дни до края на седмицата в източните райони ще се задържи с до умерен север-североизточен вятър, в останалата част от страната ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат предимно между 2° и 7°, малко по-високи - по Черноморието, максималните - между 12° и 17°. Облачността ще е разкъсана, до обяд на места в низините ще бъде мъгливо. През почивните дни на повече места в низините и по Черноморието ще бъде мъгливо или с ниска облачност, които в отделни райони ще се задържат по-дълго и там дневните температури ще остават по-ниски. Предимно слънчево ще бъде в планините, там от югозапад ще започне затопляне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай