Враца остава във вихъра на бурята, бедствено положение

Очаква се днес следобед във Враца вятърът да спре

Враца остава във вихъра на бурята, бедствено положение | StandartNews.com

Ураганен вятър вилня във Враца вчера и нанесе сериозни щети в града. Поривите му надминаха 130 км/ч. Заради бурята са изкоренени дървета, паднали са много покриви и са изпочупени автомобили.

Една от главните улици беше затворена за движение заради падналия покрив на филиала на Великотърновския университет. При падането на конструкцията е засегната контактната мрежа на градския транспорт.

Една жена пострада в автобус, след като внезапно са се счупили прозорците, а в шивашко предприятие евакуираха около 100 души заради паднали стени.

Днес във Враца остава в сила частичното бедствено положение.

"Щетите няма как да бъдат оценени, защото продължават да се случват и в момента, ще бъдат стотици хиляди. Нощта беше безсънна, има стотици паднали дървета и покриви. Призовавам децата и възрастните хора да си останат вкъщи. Има хора, които са падали по улиците - с натъртвания и охлузвания са. Вятърът буквално събаря хората, които са навън, ситуацията е много опасна. За щастие няма тежко пострадали", заяви пред БНТ Калин Каменов, кмет на община Враца.

По думите му се очаква днес следобед във Враца вятърът да спре. Прогнозира, че утрешният ден ще бъде учебен ден за децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай