Въпреки водния ад нашенци първа писта на Халкидики

Възстановено е напълно движението по всички пътища на полуострова

Въпреки водния ад нашенци първа писта на Халкидики | StandartNews.com

Българските туристи не отказват резервациите си на Халкидики и днес пристигат масово на почивка, съобщава БНР.

Постепенно се възстановява ситуацията на полуострова, предаде кореспондентът на националното радио в Атина Катя Пеева. В няколко туристически райони на първия ръкав в посока Неа Муданя към Касандра, където от вчера няма ток, започна възстановяване на електрозахранването. Все още се работи от екипите за покриване на всички селища и вероятно да края на деня ще има ток навсякъде, съобщиха властите.

Възстановена е почти напълно системата по водоснабдяване.

Красимир Серафимов, първи секретар на генералното ни консулство Солун, сподели по-рано пред БНР, че в момента електрозахранването е възстановено в източната и централната част на Халкидики и на ръкава Ситония.

„Обажданията, които сме имали в консулството, бяха основно свързани с липсата на комуникации, които бяха поради прекъсването на електрозахранването. Не сме имали обаждания до момента за искане за възстановяване на щети и предявяване на такива искания, но гръцката държава работи в това направление - да може да окаже необходимото съдействие….Имахме обаждания от хора, които бяха с личните си автомобили и се интересуваха каква е перспективата в близките часове да бъде възстановено електрозахранването, така че да си направят сметка дали да продължат своята почивка, или да се връщат в България“

По отношение на организираните екскурзии, връщането ще стане съобразно възможностите на съответните туроператори, смята Серафимов. За момента обаче не са постъпвали сигнали.

В събота и неделя също се очаква лошо време.

Въпреки информацията за щетите от бурята и днес много български граждани продължават почивката си, а хиляди други пристигат по резервации.

Възстановено е напълно движението по всички пътища на полуострова.

Гражданите, сред които и българите, които имат имоти засегнати от бурята, ще получат обезщетение. Необходимо е да се обърнат към съответната община.

Все още в болниците в Солун остават 14 ранени след бурята, но няма опасност за живота им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай