“ Войната на буквите” - дългоочакваната революция в българския ефир

Копия от излъчените епизоди са поискани от MGM и Amazon Studios и двата гиганта обмислят предложения към продуцента

“ Войната на буквите” - дългоочакваната революция в българския ефир | StandartNews.com

Копия от излъчените епизоди са поискани от MGM и Amazon Studios и двата гиганта обмислят предложения към продуцента.

С излъчените си 4 епизода по БНТ “Войната на буквите” е гледан от изненадващо висок процент от младото поколение. Сериалът преминава отвъд историческите факти, представяйки героите в чисто човешки план, всеки със своите страхове, слабости, страх ич увства. Именно техните взаимоотношения и изключително интересни и плътни художествени образи развиват основния сюжет, който е свързан със създаването на азбуката (което е и в центъра на творбата на Людмила Филипова).

При промотирането на продукцията, екипът сподели, че сценарият на сериала обхваща част от историята, описан в романа на авторката, поради големия времеви отрязък разказан там.

Съдейки по растящия интерес от страна на зрителите, пълният потенциал на проекта предстои да се разгърне. Сериалът печели стабилна аудитория във всички възрастови групи. Увеличението на зрители за втори епизод спрямо първое с 9.5%, като запазва тенденцията и при трети епизод, нещо много рядко срещано при българските сериали. В YouTube поредицата показва още по-категоричен интерес, където първи епизод има над 135хил. гледания само за три седмици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай