Война за златото на цар Киро

Синът му досега е разпродал накити за 15 милиона

Война за златото на цар Киро | StandartNews.com

Месеци след смъртта на ромския бос Кирил Рашков – Цар Киро, наследилият го на трона на престъпната фамилия негов син Ангел ударно разпродава натрупаното през годините златно имане. Само за последните два месеца 57-годишният Цар Ангел е развързал над 15 килограма златни накити, пише ПИК. Според слуховете под тепетата Ангел Рашков е влязъл в ожесточен конфликт с останалите от родата, даже и с майка си - царица Костадинка. Тя била принудена да продаде от златото на мъжа си само дни след неговото погребение. Говори се, че Ангел накарал майка си да му връчи даже личните си златни накити с мотива, че много от ценностите изчезвали заради хазартната зависимост на принцеса Събка, дъщерята на Цар Киро.

Събка Рашкова в момента излежава присъда в затвора за трафик на хероин, а семейството й я обвинява, че редовно „бере“ от златното съкровище на фамилията, за да покрива комарджийски дългове.

След като Ангел Рашков поел лидерската роля във фамилията, той е изолирал всички останали членове от бизнес делата и не давал никакъв отчет за финансовите схеми. Издръжката на внуците на Цар Киро била намалена половина, а някои от луксозните возила на семейството били обявени за продан в автооказиони.„Ангел е решил да сложи в ред фамилията и да намали харчовете, но сега всички са се обърнали срещу него. Обвиняват го, че разпилява семейното богатство. И до днес никой не знае защо синът на Цар Киро разпрадава златните накити – дали за да погасява борчове ила за да стартира нов сенчест бизнес. Вървят слухове, че инвестирал в нова нелегална база за фалшив алкохол и търговия с меласав пазарджишкия регион, но официално потвърждение няма“, споделя запознат с житието на страховития ромски клан от Пловдив.

Кирил Рашков-Цар Киро почина на 1 април на 79-годишна възраст. Твърди се, че ботатството му е достигнало близо 100 милиона лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай